'Bank Asya ödemeleri yıl sonundan önce yapılabilir'

Bank Asya Genel Müdürü Güzeldülger, "Banka Asya'da garanti kapsamındaki ödemelerin takvimini TMSF açıklayacak. Yıl sonundan önce yapılacağını tahmin ediyorum. Banka Asya'nın aktifindeki gayrimenkul ve diğer varlıklarla ilgili değerleme çalışmalarını yaptırdık." dedi.

'Bank Asya ödemeleri yıl sonundan önce yapılabilir'

Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Güzeldülger, Banka Asya mudilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) garanti ettiği 100 bin lira sınırına kadar olan mevduatlarının ödenmesinin söz konusu olduğunu belirterek, "Garanti kapsamındaki ödemelerin takvimini TMSF açıklayacak. Yıl sonundan önce yapılacağını tahmin ediyorum." dedi.

Güzeldülger, Banka Asya'nın aktifindeki gayrimenkul ve diğer varlıklarla ilgili değerleme çalışmalarını yaptırdıklarını, gelecek ay ya da ondan sonraki ay gayrimenkul ve varlıkların satışını deneyeceklerini bildirdi.

Abdullah Güzeldülger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Bank Asya'nın bankacılık lisansını iptal ettiğini hatırlatarak, lisans iptalinden sonra Bank Asya'nın satışının önünde ciddi bir blokaj olduğunu, satışının zorlaştığını, hemen hemen imkansız hale geldiğini anlattı.

Banka Asya'nın şubelerini kapatma, iştiraklerini elden çıkarma, alacakları tahsil edip borçları ödeme şeklinde banka bilançosunu, şubesini ve personelini küçültme yoluna gittiklerini belirten Güzeldülger, bu sürecin bir parçası olarak bankanın iştiraklerinden Asya Emeklilik, Asya Yatırım ve Işık Sigorta'yı satışa çıkardıklarını, böylece bankanın küçültülmesi, buradan sağlanacak kaynaklarla bankanın mudilere, kreditörlere olan borçlarının ödenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Güzeldülger, borsada işlem yapan ve sukuk çıkaran Asya Yatırım için dün yapılması öngörülen ihaleye teklif gelmediğini hatırlatarak, Işık Sigorta ve Asya Emeklilik için düzenlenen ve teklif aldıkları ihalelerin sonuçlarının da Fon Kurulu onayına sunulduğunu bildirdi. İhaleyi kazanan kurumların ödemeleri peşin yapacağını belirten Güzeldülger, "Bizim yaptığımız iştirak satışları peşin ödeme esası üzerine kurulu." dedi.

# bank asya # ödemeler