Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz'de konferans çağrısı: ''Akdeniz'e kıyısı olan bütün ülkelerin katılmasını önerdik''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Lizbon'da, Portekizli mevkidaşı ile görüştü. Ardından ikili kameralar karşısına geçti. Bakan Çavuşoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz'de konferans çağrısı: ''Akdeniz'e kıyısı olan bütün ülkelerin katılmasını önerdik''

Portekiz'de mevkidaşı Augusto Santos Silva ile görüşen ve heyetler arası temaslarda bulunan Çavuşoğlu, Silva ile ortak basın toplantısı düzenlendi.

Dışişileri Bakanı'nın gündeminde ABD'deki olaylar vardı. ''Olanlar sadece bizim için değil, Avrupa ve dünyanın tamamı için endişe verici bir gelişmeydi. Olayın çözümlenmesinden memnunuz.'' ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz'le ilgili mesajlar da verdi Çavuşoğlu. Kıyıdaş ülkelerle konferans çağrısını yineledi, ''Sadece Doğu Akdeniz değil, Akdeniz'e kıyısı olan bütün ülkelerin bu konferansa katılması gerektiğini önerdik.'' dedi.

Fransa ve Yunanistan ile yaşanan gerginlikle ilgili ise, ''Türkiye, kategorik olarak Fransa'ya karşı değil ancak Fransa, kategorik olarak Türkiye'ye karşı. Burada Yunanistan ile çok daha iyi bir diyalog kurabilmek için açık bir fırsat penceresi mevcut. Dışişleri Bakanı (Nikos Dendias) şahsen benim çok iyi bir arkadaşım. Önümüzdeki haftalar içerisinde kendisiyle bir diyalog tesis edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği dönem Başkanı olan Portekiz'le ilgili de olumlu mesajlar verdi Çavuşoğu. Portekiz'in birçok konuda dengeli tutumunu da takdir ettiklerini belirten Çavuşoğlu, ''Bütün bunların ötesinde, Portekiz'in, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklemesini de son derece taktir ettiğimizi ifade etmek istiyorum.'' dedi.

# türkiye # yunanistan # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # fransa # doğu akdeniz # avrupa birliği # dışişleri bakanlığı # portekiz # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # konferans # lizbon # Augusto Santos Silva