Askeri Casusluk Davası'nda şok gelişme!

Kumpasçı polislerin yanlış adreste arama yaparken bulduğu sözde delillerle esir edilen 43 subay, özgürlük için Anayasa Mahkemesi kararını bekliyor. Yüksek Mahkeme, İstanbul "Askeri Casusluk" davası ile ilgili başvuruları 4 aydır karara bağlamadı.

Yanlış adreste arama yapan polisler, doğru delilleri buldu. Evet yanlış duymadınız, Anayasa Mahkemesi'nde karar bekleyen İstanbul "Askeri Casusluk" davasının delilleri böyle bulundu.

Operasyonlarda 100'e yakın adreste arama yapıldı. Emniyet Teşkilatı bu aramalardan ikisinde dünya tarihinde emsali olmayan bir başarıya imza attı. Mahkeme Emrah Karaca'nın evinin aranmasını istedi, polis yanlışlıkla Emrah Küçükakça'ya ait eve baskın yaptı. Burak Bekar adına çıkarılan arama kararında da benzer bir skandala imza atıldı ve Burak Çetin'in evi basıldı.

Kumpasçı polisler yanlış adreslere gitse de her iki aramada da doğru delilleri bulmayı başardı. Operasyonların ardından Emrah Küçükakça ve Burak Çetin tutuklandı.

Küçükakça 12 ay tutuklu kaldı yargılama sonunda ise 5 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Evi yanlışlıkla aranan Burak Çetin de 18 ay cezaevinde kaldı ve dava sonucunda 7 yıl ceza aldı.

İstanbul "Askeri Casusluk" operasyonlarında polisin imza attığı skandallar bunlarla sınırlı kalmadı. Kumpasçılar olmayan bir adres için çıkarılan kararıyla yaptıkları baskında da doğru delilleri bulmayı başardı.

İstanbul Kadıköy'de Hacı Recep Sokak Şavil Apartmanı'ndan arama yapılması için mahkeme kararı alındı. Polisler kararda yazılı adrese bakmadan kendi belirledikleri bir adrese operasyon yaptılar. Sonuç yine değişmedi, bu baskında da subayların tutuklanması için gerekli deliller kolaylıkla bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemeye gönderdiği resmi yazıya göre Hacı Recep Sokak isminde bir sokak İstanbul'da hiç olmamıştı. Kapatılan özel görevli mahkeme bu durumu dikkate almadı ve 43 subaya ceza yağdırdı.

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi de özel görevli hakimlerin imza attığı kararı onadı ve 43 subay için yakalama emri çıkarıldı.

43 subay esaretlerinin sona ermesi için 4 aydır başvurularını değerlendirmeyen Anayasa Mahkemesi'nin kararını bekliyor.

Haber: Özer SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# anayasa mahkemesi # askeri casusluk