Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Sayıları beş yüzü aşkın fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Baskınların önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Beş yüzü aşkın fanatik Yahudi'nin, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği belirtildi. Fanatik Yahudilere İsrail polisi de eşlik etti. Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisi korumasındaki 530 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan girerek Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği ifade edildi.

İsrail polisinin korumasındaki Yahudi grup, Harem-i Şerif'in avlularında dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldı.

İbrani takvimine göre 20 Eylül'de başlayan ve 27 Eylül'de sona erecek olan Sukot (Çardaklar) Bayramı münasebetiyle Yahudiler, "Tapınak Tepesi" olarak isimlendirdikleri Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın için çağrılar yayınlıyorlar.

Bu nedenle, fanatik Yahudilerin öğleden sonra da baskınlarını sürdürmesi bekleniyor.

Harem-i Şerif'e fanatik Yahudilerce düzenlenen bu tür baskınlar, zaman zaman bölgede gerginliğin tırmanmasına sebep oluyor.

KUDÜS İSLAMİ VAKIFLAR İDARESİ'NİN EGEMENLİĞİ İHLAL EDİLİYOR

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığı'na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, bu barış antlaşmasını ihlal ediyor. 2003'ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.

Bu girişleri "baskın" olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi''ne göre;

Bu baskınlar Müslümanların egemenliğini ihlal ediyor.

# israil # Kudüs # Mescidi Aksa # yahudi