Esad'dan çarpıcı açıklamalar

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Avustralya kanalı SBS’e verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Elinde silah tutanlar, insanları terörize edenler, sivillere saldırıp etrafa zarar verenlerin" terörist olduğunu belirten Esad "Batılı ülkelerin Suriye yönetimiyle gizli müzakereler yaptığını" söyledi.

Esad'dan çarpıcı açıklamalar

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Avustralya kanalı SBS’e özel röportaj verdi.

Avusturalya kanalına çarpıcı açıklamalarda bulunan Esad "Rakka'nın IŞİD'den alınması askeri açıdan zor değil. Yalnızca zaman meselesi." değerlendirmesinde bulundu.

"Suriye'de yalnızca silahlı gruplar terörist örgüt olarak görülmeli, tüm muhalifler değil." diyen Cumhurbaşkanı Esad "Siyasi yolları benimseyen muhalif gruplar terörist değil. Ama elinde silah tutanlar, insanları terörize edenler, sivillere saldırıp etrafa zarar verenler teröristtir." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin belli bölgelerinde ilan edilen ateşkesin hâlâ yürürlükte olduğunu ancak bu anlaşmayı her gün ihlal eden terör örgütlerini unutmamak gerektiğini kaydeden Esad "Anlaşmaya göre teröristlerin saldırılarına karşılık verme hakkımız var." dedi.

"Rusya ve İran Esad’ı destekledi." söyleminin Batı’daki yanlış anlaşılma ve propagandanın bir parçası olduğunu ifade eden Esad "Durum böyle değil. Suriye’deki kaos bölgemizde domino etkisi yaratacak, komşu ülkeleri etkileyecek, İran’ı, Rusya’yı ve aslında Avrupa’yı etkileyecek. Dolayısıyla Suriye’yi savunduklarında kendi çıkarlarını savunmuş oluyorlar." diye konuştu.

Fransız ve Suudilerin baskısı yüzünden çok sayıda bakanın istifa ettiğini dile getiren Suriye Cumhurbaşkanı, Batı’nın Suriye'ye yönelik çifte standartlarını eleştirdi.

Çatışmaların sona erdirilmesi için barışçıl çözüm bulunması çağrısını yineleyen Esad "Bazı Batılı ülkelerin bir yandan kendileriyle gizli müzakereler yaptığını" kaydetti.

"Batılı ülkeler, Suriye'ye siyasi olarak saldırıyor ardından özellikle güvenlik konularında el altından anlaşmak için yetkililer gönderiyorlar.” diyen Esad bu ülkelerin Washington'ın tepkisini çekmemek için ABD’nin ağzıyla konuştuğunu da belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # avustralya # esad # SBS