Halk Esad ile görüşülmesinden yana

Suriye’nin ABD destekli ayrılıkçı teröre karşı 10 yıldır sürdürdüğü mücadele, Türkiye’de de vatandaşlar tarafından yakından izleniyor. MetroPOLL şirketinin yaptığı araştırma, halkın büyük bölümünün, Suriye devlet başkanı Esad ile görüşülmesini ve ilişkilerin yeniden normalleşmesini istediğini ortaya koydu.

Halk Esad ile görüşülmesinden yana

Türkiye’de halkın büyük çoğunluğu Suriye yönetimi ile ilişkilerin normalleşmesinden yana…

MetroPOLLAraştırma şirketi, “Türkiye'nin Nabzı” Nisan ayı araştırma sonuçlarını açıkladı. Araştırmada katılımcılara, "Hükümetin, Suriye yönetiminin başında bulunan Esad’la görüşmelere başlaması ve ilişkilerini normalleştirmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

Araştırmaya katılanların yüzde 46,3’ü soruya “Evet düşünüyorum” yanıtını verirken, “Hayır düşünmüyorum” diyenlerin oranı 36,1’de kaldı.

Katılımcıların yüzde 17,6’sı da fikrinin olmadığını söyledi. Sonuçları değerlendiren uzmanlar, İktidarın, Suriye yönetimi ile ilişkilerde halkın eğilimini dikkate alması gerektiğini belirtti.

Araştırmada halkın Esad’la görüşülmesinden yana tavır koyduğu net bir şekilde ortaya çıkmış. Burada kritik olan Esad… Türkiye’de Esad’ın şahsında çok olumsuz kampanya yapıldı. Buna rağmen Esad’la görüşülmesini isteyenlerin oranı çok yüksek. Ülkeyi yönetenler halkın bu eğilimine uygun davranırlarsa kazançlı çıkacaklardır.

# türkiye # amerika # yönetim # hükümet # esad # beşar esad # Uzman # araştırma # metropoll