Irak'tan Arap Birliği'ne 'göçmen' eleştirisi

Arap yarımadasındaki petrol zengini hiçbir devlet, kendi ülkesine tek bir göçmen dahi kabul etmedi. Bu duruma dikkat çeken Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal Arap Birliği'ni eleştirdi. Cemal “Birliğe üye ülke ve kuruluşlar göçmenlerin sorununu çözmek için acil durum planı belirlemeli” dedi.

Irak'tan Arap Birliği'ne 'göçmen' eleştirisi

Irak'tan Arap ülkelerinin mülteci politikasına ilişkin dikkat çeken bir tespit geldi. Bağdat hükümeti Arap Birliği’ne yüklendi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, Arap Birliği'ndeki ülke ve kuruluşların göçmenlerin sorununu çözmek için acil durum planı belirlemediğini söyledi.

Cemal, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Birliği 144. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası Anadolu Ajansı’na konuştu.

“Arap Birliği devamlı gerileme yaşıyor” diyen Cemal, örgütün yeniden yapılandırılması çağrısında bulundu, “Arap Birliği devlet başkanlarının değil halkın olması gerekir” dedi.

Uluslararası Af Örgütü’nün geçen ay yayınladığı raporda Arap yarımadasındaki petrol zengini devletlerin ülkelerine tek bir mülteci dahi kabul etmediğini açıklamıştı.

Bu ülkeler arasında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Bahreyn yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr