Erdoğan - Trump görüşmesi öncesi Esper'den açıklama

Türk ve ABD basını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşmesini bekliyor. Görüşme öncesi ABD Savunma Bakanı Mark Esper açıklama yaptı. Esper Türkiye'nin hem S-400 savunma sistemine hem de F-35'lere aynı anda sahip olamayacağını söyledi. NATO üyelerinin de bu fikirde olduğunu belirtti.

Erdoğan - Trump görüşmesi öncesi Esper'den açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Amerika'ya gitti.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise görüşme öncesi Türkiye hakkında açıklama yaptı.

ABD Savunma Bakanı, Türkiye'nin Rus S-400 hava savunma sistemlerine sahip olup aynı zamanda F-35 savaş uçağı üretme programına devam edemeyeceğini belirtti.

Esper'e, Trump'ın yazdığı ikinci bir mektupta, Türkiye'nin S-400'leri aktive etmemesi karşılığında F-35 programına geri dönebileceği vaat edildiği soruldu. ABD'li Bakan "Böyle bir şey duymadım. Ama bu, böyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Brüksel'deki görüşmesini hatırlattı. Esper, "Akar ile son görüşmemizde net bir şekilde, hem S-400'lere sahip olup hem de F-35'lerle devam edemeyeceklerini söyledim. Bence bu F-35'ler için çok fazla tehdit teşkil ediyor ve tüm NATO müttefiklerimiz de bizle aynı fikirde" şeklinde konuştu.

ulusal.com.tr

# abd # erdoğan # trump # f35 # nato # s400 # Esper