Rehine krizinde yeni gelişme! 3 kişi öldü çok sayıda yaralı var

Avustralya'nın Sydney kentinde rehine krizi yaşandı. Elindeki silahıyla kalabalık bir kafeyi basan İran'lı zanlı içeride bulunanları rehin aldı. 5 kişinin kaçarak kurtulmayı başardığı kafede 40 kişi saatlerce kurtarılmayı bekledi. Avustralya polisinin akşam saatlerinde düzenlediği operasyonda 3 kişi öldü, 7 kişide yaralandı. Olayın IŞİD ile bağlantılı olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Rehine krizinde yeni gelişme! 3 kişi öldü çok sayıda yaralı var

Avustralya'nın Sydney kentinde rehine paniği yaşandı.

Olayın duyulmasının ardından polis kafe çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yerel kanallar rehineleri ellerini kaldırmış olarak görüntülerken, cama asılan üzerinde Arapça yazılar olan siyah bayrak dikkat çekti.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott yaptığı açıklamada rehine krizini 'derin endişe uyandırıcı' sözleriyle niteledi. Vatandaşlarından sakin olmalarını isteyen Abbott kabinenin milli güvenlik komitesini acilen topladı.

Kafeye giden polis ilk önce içeri girmek istedi ancak hemen geri çekildi. Olayın IŞİD bağlantılı olduğu iddia edildi. Avustralya basını polis kaynaklarına dayanarak verdikleri haberlerinde, saldırıyı AKP'nin Suriye'de silah ve para yardımı yaptığı iddia edilen El Nusra'nın planladığını duyurdu.

Saldırganın kimliği uzun süre belirlenemedi. Başına siyah bir bandana takan zanlının 49 yaşında bir İran'lı olduğu açıklandı. Kafenin camına asılan bayrağında çok benzemesine rağmen IŞİD bayrağı olmadığı belirtildi.

Baskın sırasında içerde bulunan 5 kişinin kaçarak kurtulmayı başardığı. Gün içinde kaçarak kurtulanların sayısı 10'na çıktı. Kurtulanların verdiği bilgilere göre içeride yaklaşık 30 - 35 kişi vardı.

Ağır silahlar taşıyan polisler bölgeye sevk edilirken, Sydney polisi sivillerden bölgeden uzak durmaları çağrısı yaptı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen turistlerin selfi yarışına girdi.

Ülkenin bir numaralı gündemi olan rehine krizi yaklaşık 20 saat sürdü. Polisler kafeye akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Patlama ve silah seslerinin duyulduğu baskında saldırgan da dahil olmak üzerine 3 kişi ölürken en az 7 kişi de yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

# avustralya # Sidney # Sydney