Koton'da işçi zaferi

Dünyaca ünlü giyim markası Koton’da sendikalı oldukları için işten çıkarılan 31 emekçi hukuk mücadelesini kazandı. Bölge Adliye Mahkemesi, firmayı her bir işçi için 4’er aylık boşta geçen süre ücretiyle, 12’şer aylık ücretleri tutarında olmak üzere sendikal tazminata hükmetti. Bunlara ek olarak işçilerin hak edip de ödenmeyen kıdem ve ihbar tazminatlarının da ödenmesine karar verdi.

Koton'da işçi zaferi

Haber: Seda Akyüz

Örgütlendiler, işten çıkarıldılar. Mahkeme ise işçileri haklı bularak firmayı tazminata mahkum etti.

Türk-İş’e bağlı Koop-İş Sendikası’nın dünyaca ünlü giyim markası Koton’da örgütlenmeye başlaması üzerine işveren, işçiler üzerindeki baskıyı artırdı. “Kotoncalisanlari” adlı Instagram sayfasındaki gönderileri beğendikleri gerekçesiyle çok sayıda çalışan hakları ödenmeden işten çıkarıldı.

İŞSİZ KALDIKLARI DÖNEME AİT ÜCRETLERİ ÖDENECEK

Sendika işten atılan emekçiler adına işe iade davaları açıldı. Bu kapsamda 31 işçi açtığı dava İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24’üncü Hukuk Dairesi tarafından kesin olarak karara bağlandı. Mahkeme, 31 işçinin işe iadesine ve işveren tarafından yapılan feshin sendikal nedenle olduğuna hükmetti.

Her bir işçi için 4’er aylık boşta geçen süre ücreti ile 12’şer aylık ücretleri tutarında olmak üzere sendikal tazminata hükmetti. Mahkeme, bunlara ek olarak işçilerin hak edip de ödenmeyen kıdem ve ihbar tazminatlarını da kesin olarak hüküm altına almış oldu.

KOOP-İŞ: ''HER ALANDA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ''

Bu karar aynı zamanda Koton’daki diğer çalışanlar başta olmak üzere Türkiye’deki tüm işçiler için de önem taşıyor. Karara ilişkin açıklama yapan Koop-İş Sendikası, “Koton’da verdiğimiz büyük mücadeleyi her alanda sürdürecek ve sonuç alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

# mahkeme # dava # işçi # emek # emekçi # Bölge Adliye Mahkemesi # KOTON