Erdoğan: Bunlar kör bahane

Tahran dönüşü uçakta gazetecilere üçlü zirveyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de kimyasal silah kullanılacağı iddialarını "Kimyasal silah kör bahane" sözleri ile değerlendirdi. Erdoğan Amerika'nın bölgedeki varlığına tepki de gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tahran'da yapılan Üçlü Suriye Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zirveni ana gündemi olan İdlib üzerine yaşanan tartışmalar hatırlatıldı Erdoğan'a... Suriye'deki tüm terör guruplarına "Silah bırakma çağrısı" yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı zirvenin bu açıdan çok olumluğu geçtiğini kaydetti.

Türkiye'nin İdlib'ten olası göçe karşı endişe duyduğunu da ifade eden Erdoğan ''Türkiye bedel ödememeli" dedi; İdlib'teki operasyonların Astana mutabakatı çerçevesinde destekleneceğini söyledi.

Rusya ve Suriye'nin kısıtlı operasyonlara başladığı İdlib'te kimyasal silah kullanılacağı iddiaları soruldu Erdoğan'a... Cumhurbaşkanı soruyu "Kimyasal kör bir bahane" sözleriyle yanıtladı.

Erdoğan, kimyasal silah iddialarına karşı bölgede Rusya'ya önemli bir görev düştüğünü de söyledi.

Tahran'daki Suriye zirvesinde öne çıkan konulardan biri de Amerika'nın bölgedeki varlığıydı. Erdoğan bir kez daha Amerika'nın IŞİD ile mücadele bahanesi ile PKK/PYD'yi desteklediğini belirtti.

Erdoğan, Amerika'nın tırlala silah gönderdiği PKK/PYD'yi finansal desteği ise petrol ticareti ile sağladığını vurguladı.

ulusal.com.tr

# amerika # pkk # pyd # idlib # tayyip erdoğan # tahran # kimyasal silah