''Hiçbir şey yapmamak uygun olmaz''

Terör örgütü PYD'ye havadan atılan silahlardan bazılarının IŞİD'in eline geçmesiyle ilgili ABD'den bir açıklama daha geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, askeri operasyonların riskler içerdiğini belirtti. Harf "bunun alternatifi hiçbir şey yapmamaktır." dedi.

''Hiçbir şey yapmamak uygun olmaz''

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, PYD'ye havadan atılan silahların IŞİD'in eline geçmesini değerlendirdi.

Askeri operasyonların riskler taşıyabileceğini vurgulayan Harf, "Çok az miktar başkalarının eline geçmiş olabilir. Hiçbir şey yapmama alternatifi bir seçenek olarak uygun olmaz" dedi.

YPG'ye ek silah yardımı konusunda açık kapı bırakan Harf "Hiçbir seçeneği masanın dışında tutmuyoruz. Belki yaparız, belki yapmayız. Sadece şu anda yardımın gerekip gerekmeyeceğini bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "havadan silah yardımının yanlış olduğu" yönündeki açıklamaları hatırlatılan sözcü "Yaptığınızın yanlış olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna 'asla' yanıtnı verdi.

Obama'nın yardımın neden acil ve gerekli olduğunu Erdoğan'a açıkça bildirdiğini dile getiren Harf, "Türk hükümeti kendi adına konuşabilir." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # pyd # ışid # marie harf