IŞİD terörü devam ediyor

49 konsolosluk çalışanı ile 31 Türk TIR şoförü hala IŞİD'in elinde. Irak'ta çatışmalar sürüyor. Çatışmalar, Kerkük, Tıkrit ve Selahaddin kentlerinde yoğunlaştı.

IŞİD terörü devam ediyor

Irak'ta IŞİD terör örgütünün yarattığı gerinlik sürüyor.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz da dahil olmak üzere, 49 konsolosluk çalışanı ile 31 Türk TIRşoförü hala IŞİD'in elinde rehin.

Musul'dan ayrılan binlerce kişi Erbil'e göç etti.

Kerkük ve Tuzhurmatu'ya yönelen IŞİD'in hedefi Bağdat. Irak Hükümeti Bağdat'ta, kent etradındaki güvenliği arttırmak için gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Babil'de 5 bin Basra'da 13 bin gönüllü IŞİD'le savaşmak için Irak ordusuna katıldı. El Menar Gazetesi'nin bildirdiğine göre, Irak terörle mücadele ekipleri, Musul ve Selahadin kentlerindeki yollarda temizliğe başladı.

Kerkük'te kontrolü ele alan Peşmerge güçleri ile IŞİD militanları çatıştı. Kentin güney ve batı bölgelerinde yaşanan çatışmalarda bir gazeteci ve 14 Peşmerge yaralandı.

Bu arada Peşmergelerin müdahalesi ile ilgili Barzani'nin partisi KDP ile Talabani'nin partisi KYB arasında anlaşmazlık çıktı. KDP, Peşmerge'nin Kerkük ve Tuzhurmatu'da IŞİD ile çatışmaya girmesine karşı çıktı, KYB ise Peşmergenin kentleri teröröistlerden temizlemesi gerektiği görüşünde.

Irak İçişleri Bakanlığı, Anbar kırsalında kente giriş yapmaya çalışan IŞİD terör örgütü militanlarının engellendiğini duyurdu.

Tıkrit kentinin kuzeyinde IŞİD militanlarınca infaz edilen 12 askerin cansız bedenine ulaşıldı. Tıkrit'te Irak ordusu özel kuvvetleri ile hava kuvvetleri ortak operasyon başlattı. Operasyonda çok sayıda IŞİD terör örgütü militanı öldürüldü, Tıkrit kentine giriş yapmaya çalışan 16 araçlık IŞİD konvoyu vuruldu.

Irak Hava Kuvvetleri Selahaddin bölgesinde 3 IŞİD konvoyuna hava saldırısı düzenledi. Konvoylardan biri Tıkrit, biri Samarra'ya gidiyordu. Operasyonda yaklaşık 70 IŞİD militanı öldürüldü.

Babil'de yaşanan çatışmalarda 21 IŞİD Militanı öldürüldü.

Önceki gün Bağdat'ta Şiilerin yaşadığı semtkerde gerçekleştirilen ve 30 kişinin ölümüne neden olan saldırıları IŞİD üstlendi.

ulusalkanal.com.tr

# konsolos # Tır # militan # Kerkük # şoför # peşmerge # ışid