ABD'den Fırat Kalkanı açıklaması

Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, Türkiye'nin PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'yi vurduğu için Fırat Kalkanı Harekatı'na destek vermediklerini açıkladı. Votel, hem Türkiye hem de PKK/PYD ile beraber çalışmak istediklerini dile getirdi.

ABD'den Fırat Kalkanı açıklaması

Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Fırat Kalkanı operasyonunda PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD vurulduğu için harekata destek vermediklerini açıkladı.

Votel, Türkiye'nin Cerablus'un güneyine yönelmesi ve Suriye Demokratik Güçlerinin ana unsuru olan terör örgütü PKK/PYD'yi vurması üzerine desteklerini geri çektiklerini belirtti.

Türkiye ile terör örgütü PKK/PYD'yi yan yana getirmeye çalışan Votel, hem Türkiye ile hem de PKK/PYD ile beraber çalışmak istediklerini söyledi. PKK/PYD'ye işaret eden Votel, bu unsurların IŞİD'e karşı etkili olduğunu savundu.

PKK/PYD terör örgütünün Fırat'ın doğusuna çekilip çekilmediğine ilişkin açıklama yapan Votel, bu unsurların büyük kısmının Fırat'ın doğusuna geçtiğini iddia etti.

Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Hürriyet gazetesine gönderdiği bir açıklamadaPKK/PYD'ye verdikleri desteği devam edeceğini vurgulanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # amerika # pkk # pyd # Fırat Kalkanı # Joseph Votel