Almanya: Erdoğan'ın Nazi açıklaması kabul edilemez

Almanya Başbakanlık Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nazi benzetmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Almanya: Erdoğan'ın Nazi açıklaması kabul edilemez

Altmaier, ARD kanalına yaptığı açıklamada, "Hükümet, Türkiye'ye bunu açık şekilde anlatacaktır. Bu konuda azar işitmemize izin vermemiz için hiçbir neden yok" dedi.

Almanya Başbakanı Merkel'in Sözcüsü, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizim yönetimimizi NAZİ dönemiyle karşılaştıran tavrını reddediyoruz" ifadesini kullandı.

"MAZERETİ OLAMAZ"

Akşam saatlerinde ise Almanya Başbakanı Merkel'den açıklama geldi. Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı 'Nazi' benzetmesinin mazereti olamayacağını savundu.

ÜÇ KONUYA DİKKAT ÇEKTİ

Reuters'ın haberine göre Merkel ayrıca; basın özgürlüğü, kitlesel tutuklamalar ve gazeteci Deniz Yücel ile ilgili konular üzerine iki ülke arasında önemli görüş ayrılıkları olduğunu belirtti.

Almanya Başbakanı; Nazi kıyaslamalarının sadece, Nazilerin insanlığa karşı işlediği suçları önemsizleştirmeye yol açacağına dair görüşünü de yineledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 16 Nisan'da referanduma götürülecek anayasa değişikliğiyle ilgili Almanya'da katılacaklarını etkinliklerin iptal edilmesine tepki gösteren Erdoğan, "Nazizmin Almanya'da bittiğini zannediyordum, meğer hala devem ediyormuş. Ben istesem Almanya'ya gelirim ve kapıdan sokmadığınızda veya konuşturtmadığınızda dünyayı ayağa kaldırırım" ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # almanya # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # nazi