Zekeriya Öz nasıl kaçtı? Kargoda yaşanan bu gecikme...

HSYK, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraç kararına yaptıkları itirazı reddetti. Öte yandan, firari savcı Zekeriya Öz'ün kaçmasına, kargoda yaşanan gecikmenin olanak sağladığı ortaya çıktı.

Zekeriya Öz nasıl kaçtı? Kargoda yaşanan bu gecikme...

F tipi hakim ve savcıların itirazları da reddedildi. 3 savcı ile 1 hakimin meslekten ihracı kesinleşti.

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ü meslekten çıkarmış, 4 isim karara itiraz etmişti.

İtirazları değerlendiren HSYK ilk kararının arkasında durdu. 3 savcı ile 1 hakimin meslekten ihracı kesinleşmiş oldu.

Öte yandan HSYK belgelerinin kargoda geciktirilmesi ile Zekeriya Öz'ün firarına olanak sağlandığı belirlendi.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi, 12 Mayıs 2015’te Zekeriya Öz'ün de aralarında olduğu 4 kişi hakkında meslekten ihraç kararı vermişti. 4 isim hakkında 548'er gramlık tebligat evrakı hazırlandı. Karar tebliğ edilmek üzere 8 Temmuz’da HSYK yerleşkesinde bulunan PTT Şubesi’ne teslim edildi.

Ancak Öz'ün avukatı Ulvi Murat Atabay, "dosyanın içeriği eksik" diyerek belgeleri HSYK'ya iade etti.

HSYK bunun üzerine bir inceleme başlattı. Dosyanın hazırlanmasından PTT Şubesi’ne teslimine kadar olan süreçte herhangi bir ihmal olmadığı tespit edildi.

HSYK, Öz’e gönderilen evrakın kargo işlemi sırasında kaybolduğunu ya da çalındığını belirledi. Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Aynı zamanda PTT’den de idari soruşturma yapması istendi.

Kargoda yaşanan bu gecikme sayesinde, savcı vasfı süren Zekeriya Öz yeşil pasaportu ile yurt dışına kaçabildi.

ulusalkanal.com.tr

# Zekeriya Öz # celal kara