Mardin'in Nusaybin'de süren kritik operasyonlarla ilgili Valilik'ten açıklama geldi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütüne ağır darbe indirildi. Koruköy kırsalında Jandarma ve polis özel hareket ekiplerinin ortak operasyonunda 4 üst düzey yönetici etkisiz hale getirildi. PKK ve müzahir yayın organlar "Kuruköy'de halka işkence yapılıyor" haberleri üzerine valilik açıklama yaptı. Haberler yalanladı.

Mardin'in Nusaybin'de süren kritik operasyonlarla ilgili Valilik'ten açıklama geldi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde süren kritik operasyonlarla ilgili Valilik'ten açıklama geldi.

11 Şubat'ta Nusaybin, Artuklu ve Ömerli ilçelerine bağlı 10 köyde PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı. Bu bölgeler kritik önemde. Zira teröristlerin barınma alanları ve gizledikleri silahlar bu bölgede bulunuyor.

Operasyona Bornova 2. Jandarma Tugay Komutanlığı, Mardin Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Çok sayıda sığınak, barınak ve deponun bulunduğu Koruköy kırsalında çatışma çıktı, PKK'nın üst düzey 4 örgüt üyesi öldürüldü.

Bu bölgelerde 5 ay boyunca örgüte ait yüklü mihtarda cephanelik ele geçirildi. Roketatar, roket, mühimmat, füze, patlayıcı, haberleşme ve elektronik cihazlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirilenler arasında.

Valilik açıklamasında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun ve PKK'ya yakın basın oganlarında çıkan "Koruköy'de halka işkence yapılıyor" iddialarına da yanıt verdi.

Açıklamada, çıkan haberlerin ve iddaların güvenlik güçlerini karalamaya yönelik olduğu ve iftiradan öte gidemeyeceği vurgulandı.

Operasyonların hukuk devleti kuralları çerçevesinde yürütüldüğüne dikkat çeken Valilik, vatandaşların can ve mal güvenliğinin ön planda olduğunu ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirtildi.

Bu görüntüleri ve fotoğrafları da Valilik sitesinden paylaştı. Jandarma ekipleri ihtiyacı olan ailelere yardım etti, gerekli olanra gıda yardımı yaptı.

Sağlık çalışanları da hastaları tedavi etmek için ev ev gezdi.

ulusalkanal.com.tr

# mardin # Nusaybin # koruköy