Plajlar doldu boğulma vakaları arttı

Bayram tatilinde sıcaklardan bunalan vatandaşlar, sahillere akın etti. Denizde kaybolma ve boğulma vakalarında da artış yaşandı. Daha önce İstanbul Şile sahilinde ve Samsun Bafra’da denizde kaybolan vatandaşlardan kötü haber geldi. Ekipler kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaştı.

Plajlar doldu boğulma vakaları arttı

Bayramtatilini sahil bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar plajlara akın etti, boğulma vakalarında da artış yaşandı.

22 Temmuz'da, İstanbul’un Şile ilçesi Ayazma ve Kızılcaköy Plajlarında serinlemek için denize giren 2'si yabancı uyruklu 5 kişi, bir anda dalgalara kapılıp gözden kaybolmuştu.

Bölgede arama çalışmaları yürüten ekipler, kaybolan 5 kişiden 4’ünün cansız bedenine ulaşmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda kaybolan 5. kişi olan, Ömer Hadi Can’ın da cansız bedenine ulaşıldı.

Bir acı haber de Samsun'un Bafra ilçesinden geldi. Kayalıkların üzerinde dengesini kaybederek denize düşen 13 yaşındaki Elif’İ kurtarmak için, anne Sevilay Kılıç ile akrabaları Emre Kılıç suya atlamış, çevredeki vatandaşların yardımıyla Elif ve annesi denizden çıkarılmıştı.

Olayda bir anda gözden kaybolan evli ve bir çocuk babası Emre Kılıç'ın cansız bedeni, yürütülen çalışmalar sonucu bulundu.

Sudan çıkarılan Kılıç'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Bafra Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

# istanbul # bayram # Deniz # samsun # tatil # boğulma # şile # plaj # bafra