4 ilde 18 kişi kişiye Bylock baskını

İstanbul merkezli Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik 4 ilde operasyon başlatıldı. FETÖ’nün mahrem ve bölge sorumlularında aralarında bulundu 18 şüphelinin adreslerinde arama yapıldı. Bir şüphelinin evinde Fethullah Gülen imzalı kol saati ve F serisi dolar ele geçirildi.

4 ilde 18 kişi kişiye Bylock baskını

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 ilde eş zamanlı operasyon talimatı verdi. FETÖ’nün gizli haberleşme ağı Bylock’u kullanan 18 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli operasyon İzmir, Tekirdağ ve Kırklareli'de sabah saat 6’da eş zamanlı yapıldı. 10 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, itirafçı beyanlarından hareket ederek 18 kişinin kimlik ve adreslerini tespit etti. 4 ilde yapılan operasyonlarda gözaltı kararı olan şüpheliler arasında ihraç edilen öğretmen, ihraç edilen vergi müfettişi ve özel sektörde çalışan kişilerden oluştuğu öğrenildi.

Şüphelilerin Fethullahçı Terör Örgütünün mahrem ve bölge yapılanmasında sorumlu görevlerde oldukları belirlendi.

Operasyonlarda yapılan aramalarda F serisi 1 dolar ve Fethullah Gülen imzalı kol saati bundu. Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltı kararı verilen 8 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

# izmir # istanbul # fetö # operasyon # Tekirdağ # Fetullahçı Terör Örgütü # bylock # arama # Gülen # eş zamanlı operasyon # Fetullahçı # mahrem