Darbeci generaller hakim karşısına çıkıyor

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, tutuklu bulun eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti ve 75 sanığın yargılanmasına yarın Malatya'da başlanacak. İddianamede, sanıkların üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor

Darbeci generaller hakim karşısına çıkıyor

FETÖ soruşturması kapsamında Malatya'da tutuklu bulunan darbeciler yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, eski İkinci Ordu Komutanı Adem Huduti 1 numaralı sanık olarak yer alıyor.

İddianamede Adem Huduti'nin cezaevi girişinde Avni Angun ve Emin Ayık'a, 'Ne yaptınız çocuklar, beni de yaktınız' dediği, Tuğgeneral Emin Ayık'ın 'Olmadı işte komutanım, başaramadık.' şeklinde karşılık verdiği, Avni Angun'un ise 'Biz ve sizi' dediği belirtildi.

İddianamede, ayrıca dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun'un, 16 Temmuz sabahı Şemdinli Tekeli bölgesindeki karakola saldırı olduğu yalanıyla 6 kişilik insanlı keşif uçağı hazırlanması talimatı verdiği de ifade edildi.

Aralarında çok sayıda genarel ve subayın da bulunduğu 76 sanık için üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve örgüt üyeliğinden 15 yıl hapis cezası isteniyor.

76 sanığın yargılaması, Malatya adliyesi'nin fiziki yetersizliğinden dolayı Yakınca Spor Salonu'nda yapılacak.

Darbeciler için özel hazırlanan spor salonunda 224 tribün koltuğu, 80 masa ve 200 sandalye bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# fetö