KKTC'de seçim zaferinden sonra sıra tanınmada

Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gözler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başka devletler tarafından tanınmasına çevrildi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Türkiye ve KKTC’nin bir plan hazırlayarak harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Benzer bir çağrı da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi.

KKTC'de seçim zaferinden sonra sıra tanınmada

KKTC’de sandıklar açıldı. Federasyon planları yok edildi. KKTC'nin ilk hedefi konulumaya başlandı. Siyasi partiler ve uzmanlar ilk adım olarak Kuzey Kıbrıs’ın tanıtılmasını gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geçtiğimiz hafta sonu Ersin Tatar Cumhurbaşkanı seçildi. Batı politikalarını ve federasyonu savunan Mustafa Akıncı ise seçimi kaybetti.

Seçimin ardından dikkatler bundan sonra nasıl bir KKTC olacağına çevrildi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan Kıbrıs’ın başka devletler tarafından tanınması için çağrı yaptı.

Korkmazcan, Vatan Partisi’nin Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı’nın da hayata geçirileceği uygun bir ortam oluştuğunu kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında KKTC'nin tanınmasına yönelik çağrılar yaptı.

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ünal ise Kıbrıs’ı ilk aşamada 10-15 ülkenin tanıyabileceğini vurguladı.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

# mhp # devlet bahçeli # vatan partisi # KKTC # ersin tatar # hasan korkmazcan