CKD yangın mağdurları için yardım kampanyası başlattı

Cumhuriyet Kadınları Derneği yangın mağdurları için yardım kampanyası başlattı. Adana’nın Aladağ ilçesindeki yangınının ardından, bölgede devlet bütün kaynaklarını seferber etmiş durumda. Cumhuriyet Kadınları Derneği de, yangın mağdurları için topladığı yardımları bölgedeki vatandaşlara ulaştırdı.

CKD yangın mağdurları için yardım kampanyası başlattı

PKK’nın çıkardığı yangınların yaralarını sarmaya, Devlet ve vatandaşlar elbirliği ile devam ediyor.

Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 28 Temmuz’da çıkan orman yangınında; 24 ev, onlarca ahır ve 2 bin hektar ormanlık alan kül oldu.

Yangın bölgelerindeki vatandaşlara destek olmak için ülke genelinde yardım kampanyası başlatan Cumhuriyet Kadınları Derneği, Aladağ’daydı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Seyhan ve Çukurova Şubeleri adına, toplanılan yardımları yangın mağdurlarına Çukurova Şube Yöneticisi Banu Karahan ve beraberindeki heyet ulaştırdı.

Yangın mağdurlarının sorunlarını dinleyen Karahan, Türk Milleti’nin dayanışma ile afetlerin üstesinden geleceğini belirtti.

Banu Karahan, yangınların son bulması için HDP’nin kapatılması gerektiğini ifade etti.

Yangından dolayı zarar gören elektrik hatları yenilenmeye başladı. Mağdur vatandaşlar ise televizyonları yandığı için gündemi takip edemediklerini söyledi.

Bölgede yanan ağaçların yeniden tarıma kazandırılması için ise, projelendirilen sulama göletinin yapımının hızlandırılması gerekiyor.

# adana # hdp # yangın # hdp kapatılsın # türk milleti # CKD # çukurova # aladağ # türkiye yangın