Yunan kışkırtmasına NAVTEX'li yanıt: Türkiye Meis Adası yakınlarında karşı NAVTEX ilan etti

Yunanistan, Türk kıta sahanlığında bulunan ve Türkiye sınırlarına çok yakın Meis Adası yakınlarında tatbikat yapmak için NAVTEX ilan etti. Türkiye de bu kışkırtmaya karşı NAVTEX ile yanıt verdi. Deniz Kuvvetleri'nin yayınladığı NAVTEX mesajında, "Yunanistan, Meis Adası'nın 1947 tarihli Paris Anlaşması'yla belirlenen gayri askeri statüsünü ihlal edilmiştir." vurgusu yapıldı.

Yunan kışkırtmasına NAVTEX'li yanıt: Türkiye Meis Adası yakınlarında karşı NAVTEX ilan etti

Türkiye'den Yunanistan'ın Meis Adası civarında tatbikat yapmak için yayınladığı NAVTEX'e yanıt geldi.

Yunanistan'ın NAVTEX'ine karşı NAVTEX yayınlandı.

Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Yunanistan, Meis Adası'nın 1947 tarihli Paris Anlaşması'yla belirlenen gayri askeri statüsünü ihlal edilmiştir." vurgusu yapıldı.

YUNAN BASINININDA NAVTEX TEDİRLİNLİĞİ

Yunan basını olayı "Türkiye, 28. meridyenin doğusunda tatbikat yapmamızı yasakladı" şeklinde paylaştı.

Öte yandan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi de, "Kıbrıs Cumhuriyeti" ifadesi geçen bir NEVTEX yayınladı. Türkiye de bir karşı NAVTEX daha yayınladı.

İkinci NAVTEX'e ilişkin mesajda, "GKRY'nin NAVTEX duyurusuyla kanunsuz iddiaları meşrulaştırma çabaları geçersiz. Türkiye tarafından kabul edilmemiştir, edilmeyecektir." ifadeleri yer aldı.

# Meis adası # Navtex # GKRY # kışkırtma # türkiye yunanistan # Türkiye Yunanistan Navtex # navtex nedir # NAVTEX ilan etmek # navtex ilanları # Yunan kışkırtması # navtex yunanistan # navtex açılımı