ABD'li senatörden Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan 74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri için gittiği Amerika'da diplomatik temaslarına başladı.

ABD'li senatörden Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NewYork'ta, Amerika Başkanı Donald Trump'la görüştü.

Trump'ın seçim kampanyası gezisinde bulunması nedeni ile iki lider telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın aktardığı bilgiye göre görüşmede bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Erdoğan'ın bir diğer görüşmesi de ABD'Li senatörle oldu. Erdoğan, New York'ta konakladığı otelde Amerika'lı Senatör Lindsay Graham ile görüştü.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Basına kapalı olarak yapılan görüşme sonrası Lindsay Graham gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Graham, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye'deki gelişmeleri ve F-35 konusunu ele aldıklarını belirtti

ABD'i senatör, görüşmenin iyi geçtiğini söyledi. "Türkiye ile daha stratejik bir ilişki kurma noktasında umutluyum; ayrıca Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesi ve belki serbest ticaret anlaşması yapılması oldukça önemli. Türkiye sadece Suriye değil, tüm bölge için çok önemli bir müttefik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, kritik görüşmenin ardından, Doğu-Batı Enstitüsü'nce düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı'na katıldı. Sonrasında ise Siyonizme Karşı Yahudiler Birliği heyetini kabul etti. Her iki görüşme de basına kapalı yapıldı.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # f35 # Lindsey Graham