İzmir'deki huzurevinde şüpheli ölüm: Fatma Uraz'ın vefat nedeni ortaya çıktı

İzmir’de 3 yıl önce özel bir huzurevinde hayatını kaybeden Fatma Uraz’ın ölüm nedeni kesinleşti. Adli Tıp Raporu, Fatma Uraz'ın ölüm nedeninin yanık ve yanığa bağlı gelişmeler olduğunu tespit etti. Annesinin kaynar su ile yakıldığını söyleyen Zehra Yılmazer, huzur evi sahibi ve ihmali bulunan personel hakkında suç duyurusunda bulundu. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil oldu.

İzmir'deki huzurevinde şüpheli ölüm: Fatma Uraz'ın vefat nedeni ortaya çıktı

Haber-Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Fatma Uraz 3 yıl önce 87 yaşında hayata gözlerini yumdu. İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde özel bir huzur evinde kalan Uraz iddiaya göre kaynar su ile yıkandı. O gün ziyarete gelen Kızı Zehra Yılmaz Uraz’ın elindeki yanık izini görmesiyle beraber gerçek ortaya çıktı.

Bu görüntülerin ardından aile fertleri Fatma Uraz’ı hastaneye kaldırdı. Tüm müdahalelere rağmen vücudu yanık içinde olan yaşlı kasın 4 gün sonra hayatını kaybetti.

Olay 3 yıl önce yaşandı ama acıları hala taze. Kızı Zehra Yılmazer yaşananları Ulusal Kanal’a anlattı.

İzmir Adli Tıp Raporu ölüm nedeninin yanığa bağlı olduğunu tespit etti. Yakın bir tarihte de Adli Tıp Kurumunun kesin ölüm raporunda da yanığa bağlı ölüm kayıt altına alındı. Yılmazer Ailesinin hukuk savaşı şimdi başlıyor.

Zehra Yılmazer, sorumluların ceza almasını istiyor, "Başka bir yaşlımız bunları yaşamasın" diyor.

Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil oldu. İlk duruşma 27 Ocak 2022 tarihinde İzmir Adliyesinde görülecek.

# izmir # vefat # Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı # huzurevi # Fatma Uraz # adli tıp raporu