Bakan Akar: ''YPG PKK'nın ta kendisidir''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, birlik komutanları ile çevrim içi toplantıda bir araya geldi. Akar, ABD’nin terör örgütü PKK’ya silah, mühimmat ve araç desteği sağlamasını sonlandırmak için her seviyede girişimde bulunmaya devam ettiklerini söyledi.“YPG, PKK’nın ta kendisidir” diyen Akar, İdlib'de hava taarruzlarında yaşanan artışların da Rusya ile yapılan mutabakata uygun olmadığını belirtti.

Bakan Akar: ''YPG PKK'nın ta kendisidir''

Terör örgütü PKK’ya desteğini sürdüren ABD’ye Türkiye’den bir tepki daha geldi.

Milli Savunma BakanıHulusi Akar, video konferans yöntemiyle birlik komutanları ile bir araya geldi. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da katıldı. Akar, ABD’nin terör örgütü PKK’ya verdiği desteğe dikkat çekti:

- YPG tam anlamıyla PKK'nın kendisidir. İkisinin de terör örgütü olduğu, bununla ilgili sayısız delil ve görüntü olduğu da herkes tarafından bilinmektedir. Başta silah, mühimmat olmak üzere verilen desteğin sonlandırılması için de her seviyede girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz.

Akar, Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatı da hatırlattı. İdlib’de hava taarruzlarında artış yaşandığını söyledi:

- Biz bu anlaşma çerçevesindeki esaslara uyuyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir gayretle bunları yerine getiriyoruz. Ancak son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış oldu. Bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını da söyledik.

Geçen hafta yurt içindeki terörist sayısının 189’a indiği açıklandı. Akar, bu kapsamda terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ifade etti:

- Vatanımızın, sınırlarımızın ve milletimizin güvenliği bizim için çok önemli. Bu nedenle Silahlı Kuvvetleri olarak bize verilen görevi yerine getirebilmek için artan bir şiddet ve tempoda, taarruzi ruhla terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da faaliyetlerimiz devam edecek.

# hulusi akar # pkk # YPG # terör # milli savunma bakanı # akar # idlib # araç # Orgeneral Yaşar Güler