Koronavirüs bulaşan kişi sayısı 100 bini aştı

Koronavirüs dünya genelinde tehdit oluşturmaya devam ediyor. Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bini geçti. Virüs Çin'den sonra en çok İtalya ve İran'ı etkiledi. Son olarak İran'da Tahran milletvekilinin öldüğü açıklandı. Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi ise dünyaya örnek oldu. 26 ülke, Sağlık Bakanlığından bilgi ve tecrübe paylaşımı talebinde bulundu.

Koronavirüs bulaşan kişi sayısı 100 bini aştı

Dünya genelinde 102 bini aşkın kişi koronavirüse yakalandı. +++3 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.

İtalya'da yeni tip koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 197'ye yükseldi. 4 bin 600'ün üzerinde kişiye koronavirüs teşhisi konuldu.

Okul ve üniversiteler 15 Mart'a kadar kapatılırken, ülkede sosyal hayat durma noktasına geldi. Avusturya da, İtalya'ya doğrudan uçuşları askıya aldı. 63 vakanın görüldüğü Avusturya, İtalya sınırında sağlık kontrol noktaları kurulacağını açıkladı.

Virüs, İran'da, başta başkent Tahran olmak üzere hızla yayıldı. Ülkede 21 kişi daha hayatını kaybetti, can kaybı 145, vaka sayısı ise 5 bin 823 oldu.

Son olarak Tahran milletvekili Fatma Rehber'in virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Ülkede yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 17 eyalete girişlerin yasaklandığı bildirildi. Irak, 8 Mart pazar gününden itibaren İran ile sınır kapılarını yolcular için kapatacağını açıkladı.

Toplam 9 kişinin öldüğü ve 577 vakanın bulunduğu Fransa'da yaşayan bir Türk hayatını kaybetti. Fransa'nın cenazenin ülke dışına çıkmasına izin vermediği bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yeni tip koronavirüs vakası sayısının 45'e yükseldiği belirtildi. Yunanistan'da ise vaka sayısı 45'e yükseldi.

Irak'ın Erbil kentinde ilk yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaleti açıklarında demirleyen 3 bin 500 kişilik yolcu gemisinde teste tabi tutulan 46 kişiden 21'inde koronavirüs tespit edildi.

Kabe yeni tip koronavirüs nedeniyle Suudi Arabistan yönetiminin kararıyla geçici bir süreyle tavaf ve say alanları kapatıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, her şeye hazırlıklı olduklarını söyledi. ABD ordusundan "koronavirüs aşısı farelerde denenmeye başlandı" açıklaması geldi.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi ise dünyaya örnek oldu.

26 ülke, Türkiye'nin başarıyla yürüttüğü yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele konusunda Sağlık Bakanlığından bilgi ve tecrübe paylaşımı talebinde bulundu.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # çin # Kovid19 # Vuhan # Hubey