Asgari ücret zammı açıklandı!

2014 yılı asgari ücret rakamları açıklandı. Asgari ücrete yüzde 5 artı 6 zam yapıldı. 803 lira olan asgari ücret yılın ilk 6 ayı için net 846 TL'ye yükseldi.

Asgari ücret zammı açıklandı!

Milyonlarca işçinin heyecanla beklediği yeni asgari ücretrakamları açıklandı. Asgari ücret gelecek yılın ilk 6 ayı için net 846 TL olarak belirlendi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri, açıklanması 2 kez ertelenen asgari ücret zammını belirlemek üzere Çalışma Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil etti.

Komisyon 2014 yılında uygulanacak asgari ücret zam oranlarını açıkladı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik asgari ücrete yüzde 5 artı 6 zam yapıldığını duyurdu.

Buna göre asgari ücret önümüzdeki yılın Ocak-Haziran döneminde net 846 TL olarak belirlendi. Temmuz-Aralık dönemi asgari ücreti ise 891 lira olacak.

16 yaşından küçük işçilere asgari ücret daha az ödeniyordu. Türk-İş'in talebiyle asgari ücrette uygulanan 16 yaş sınırı da kalktı.

Ancak asgari ücretin 1600 lira olmasını isteyen Türk-İş açıklanan rakamdan memnun kalmadı. Toplantıya katılan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat; "Kamuoyunun beklentisi açıklanan oranlar değil" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# zam # 2014 # rakamlar # Asgari ücret # ne kadar oldu