ABD koridoruna Suriye’den darbe

Suriye Ordusu Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle bölgedeki Türkiye ve Suriye’yi bölmeyi hedefleyen Amerikan koridoruna ağır darbe vuruyor. Ordu, Lazkiye kuzey kırsalında Türkiye sınırına yakın bölgelerde kapsamlı operasyonlar yaparak terör örgütlerinin Akdeniz’e çıkış yolunu kapatıyor. Suriye Ordusu’nun son 24 saatte kaydettiği ilerlemelerle Türkiye sınırına yakın stratejik bölgeleri ele geçirdiği belirtiliyor.

ABD koridoruna Suriye’den darbe

Suriye Ordusu Rus Hava Kuvvetleri’nin desteğiyle Amerikan’ın Irak’ın kuzeyinden Akdeniz’e koridor açma planını ağır darbe vuruyor. Suriye Ordusu dört gün önce başlattığı Lazkiye kuzey kırsalı operasyonu ile terör örgütlerinin Akdeniz’e çıkış yolunu kapatıyor.

Rus Hava Kuvvetleri Ekim ayının ortasından itibaren Lazkiye kırsalındaki teröristlerin mühmmat depolarını, üslenme bölgelerini, sığnaklarını hedef aldı. Suriye Ordusu da Rus Hava Kuvvetleri’nin havadan sağladığı ateş desteği ile dört gün önce Lazkiye kuzey kırsalında kapsamlı operasyonlara başladı. Ordu birlikleri dün sabah saat 5.00 sularında beş eksenden Lazkiye kuzey kırsalında ilerlemeler kaydetti.

Bölgede Özgür Suriye Ordusu çatısı altındaki gruplar, Nusra Cephesi, Faslılardan oluşan Şam el-İslam Hareketi ve Çeçen Cund’uş Şam grubu isimli terör örgütlerinin etkinliği var.

Kuzey kırsalda Türkiye’ye bakan Ziveyk köyü ve tepesi, Aldağmeşliya ve Eşşemsiya köyü, Musa Sakr ve Essundiyan, Jileyla tepeleri, 803, 817 tepeleri ile 482 noktası Suriye Ordusu tarafından teröristlerden kurtarıldı.

Lazkiye kuzey doğu bölgesinde ise 1112 tepesi, Al Vadi tepesi, Kartab ve Rakrakiya noktalarında Suriye Ordusu kontrolü sağladı. Türkiye sınırına beş kilometre uzaklıktaki Zahiye dağı Suriye Ordusu için bir diğer kritik hedef. Türkiye’ye bakan dağın üzerinde bir gözetleme noktası var.

Suriye Ordusu bu stratejik noktaları ele geçirerek Bölgedeki terör örgütlerine ağır darbe vurdu. Batı destekli silahlı gruplara yakın kaynaklar bölgenin Suriye Ordusu tarafından tamamen ele geçirilmesinin an meselesi olduğunu kaydetti.

Bölgede Suriye Ordusu’nun denetim sağlaması terör örgütlerinin Akdeniz’e çıkış yolunu kapatacak. Bu da ABD’nin terör örgütleri vasıtasıyla Irak’ın kuzeyinden Akdeniz’e petrol akıtma ve bölgeyi bu yolla projesine ağır darbe vuracak.

ulusalkanal.com.tr

# abd koridoru