Terör örgütü PKK/PYD sivillere saldırdı: 5 kişi hayatını kaybetti

Suriye'nin kuzeyinde yaşanan kaotik ortamdan faydalanıp bölge halkı üzerinde silahla baskı kuran PKK/PYD'li teröristler Azez'in güneydoğusundaki Cibrin köyüne havan saldırısı düzenledi. Saldırıda 2'si çocuk, 3'ü kadın beş kişi hayatını kaybetti.

Terör örgütü PKK/PYD sivillere saldırdı: 5 kişi hayatını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtı'nda bir yandan terör örgütü IŞİD ile diğer yandan terör örgütü PYD/PKK ile mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

ABD'nin kara gücü ilan ettiği terör örgütü PYD/PKK Suriye'nin kuzeyinde yaşanan kaotik ortamdan istifade edip oldubittilerle toprak kazanımı sağlamaya çalışıyor.

Teröristler bu amaçla sivilleri öldürmeye kadın, çocuk, yaşlı demeden bölge insanının yaşam haklarına tecavüz etmeye devam ediyor.

Bu olayların sonuncusu 21 Şubat'ta Azez'in güneydoğusundaki Cibrin köyünde yaşandı. PYD/PKK'lı teröristler havan atışlarıyla sivillerin yaşadığı köyü hedef aldı. Teröristlerin saldırılarında ikisi çocuk üçü kadın olmak üzere beş sivil hayatını kaybetti.

Bu arada ÖSO unsurları terör örgütü IŞİD'in elinde bulunan ve sonradan operasyonla kurtarılan bir aileyi güvenli bir bölgeye tahliye etti

ulusalkanal.com.tr

# pkk # suriye # pyd # azez