Hekimlerin Rümeysa Şen isyanı

Ankara Şehir Hastanesi'nde 36 saatlik nöbetin ardından trafik kazasında hayatını kaybeden asistan hekim Rümeysa Şen'in ölümü, doktorların mesai ve nöbet saatlerindeki sorunları gözler önüne serdi. Uzmanlar, izin ve mesai saatlerinde Sağlık Bakanlığı'nın düzenleme yapması gerektiğini vurguladı.

Hekimlerin Rümeysa Şen isyanı

İnsan sağlığı için mücadele eden doktorlara uzun saatler boyunca mesailer yaptırılarak, hem kendi hem de hastalarının hayatları riske atılıyor.

36 saat nöbetin ardından geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Rümeysa Şen'in ölümü, "Uzun mesailerle hekimlerin hayatı ve toplum sağlığı riske mi atılıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Uzmanlar, sağlık sisteminin yenilenmesi ve vardiya sisteminin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

SİSTEMİN DEĞİŞMESİ İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞINA ÇAĞRI YAPILDI

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Zekai Kutlubay da uzun mesai saatlerinin çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti:

- Sağlık Bakanlığı buna bir çözüm getirmeli. Asistanların çalışma koşulları düzenlenebilir. Uzun çalışma saatleri sonrasında dikkat dağılabilir. Nöbet sonrası 24 saat izin verilebilir. Ama bunun olması için asistan sayısının da yeterli olması gerekiyor. Çünkü asistanlar hasta bakıyor. Nöbet sonrası izin yapacak insan kaynağını yaratmanız gerek. Bu da Sağlık Bakanlığı'nın yapabileceği bir şey.

Öte yandan hayatını kaybeden Rümeysa Şen'in mesai arkadaşları, iş bırakarak yoğun mesai saatlerini protesto etti.

# sağlık bakanlığı # mesai saatleri # cerrahpaşa # Rümeysa Şen # Rümeysa Şen kimdir # Rümeysa Şen neden öldü # sağlık bakanlığı Rümeysa Şen # Ankara Şehir Hastanesi # Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi