Binlerce öğretmen atama bekliyor

Ataması yapılmayan öğretmenler kadro talebinde Ankara’da bir kez daha toplandı. Ulus Atatürk heykeli önünde açıklama yapan öğretmenler, 2021 yılı için 100 bin atama talep etti. Eğitimciler, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasına da karşı çıktı.

Binlerce öğretmen atama bekliyor

Yıllar süren eğitimlerine rağmen atamaları yapılmadı. Öğrenci yetiştirmek için can atan öğretmenler kadro talepleri için yine Ankara'da toplandı.

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara Ulus’ta seslerini yükseltmek için bir araya geldi. Öğretmenler 60 bin kişilik atama talep etti:

- Sayıştay 2019 raporlarına göre MEB’nın öğretmen açığı 138 bin 393. 2012 yılında MEB’e 39 milyar lira verildi ve 56 bin öğretmen ataması yapıldı. 2021 yılında MEB’e rekor bütçe verildi ve devletimiz rekor bütçeyle 60 bin atama yapabilecek güçtedir.

Öğretmenlerin eylemine Türk Eğitim-Sen de destek verdi. Türk Eğitim-Sen, hükümete 2021 yılı için 100 bin atama çağrısı yaptı:

- Şubat-Mart ayında bir defada 60 bin öğretmen atama yapılmalı... İkinci atama olarak da Temmuz-Ağustos ayında 40 bin atama daha yapılmalı. 2021 yılında 100 bin atama istiyoruz.

Eğitimciler, basın açıklamasında sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasına da tepki gösterdi:

- 439 bin 289 genç öğretmen atama beklerken öğretmenlikle alakası olmayan ücret görevlendirmeyi kabul etmiyoruz.

# ankara # hükümet # meb # öğretmen # ücret # bütçe # atama # Türk EğitimSen # eğitimci