Marmara Denizi'nde bereket beklentisi

"Balığın kulağına kar suyu kaçtı" denilen bugünlerde, Marmara Denizi'nde ürün bolluğu ve tezgahlarda fiyatların düşmesi bekleniyor. Marmara Denizi’nin güneyinde yer alan Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da, soğuk ve karlı hava balık tezgahlarını şenlendirecek.

Marmara Denizi'nde bereket beklentisi

Balıkçıların, "Balığın kulağına kar suyu kaçtı" dediği günlerdeyiz. Soğuk ve karlı hava tezgahları şenlendirecek.

Marmara Denizi’nin güneyinde yer alan Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da, son günlerde hava ve deniz suyu iyice soğudu. Bölgede kar etkili oluyor. Bu da balıkçılara göre, tezgahlarda balık bolluğu, dolayısıyla fiyatlarda düşüş demek.

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı ve Çanakkale Merkez 1 No'lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz, kar ve yağmur bolluğunun denizleri besleyen derelerin suyunu artırdığını belirtti.

Özkurnaz, balıkçıların 1-1,5 aylık süreçte iyi iş yapacağını, 15 Nisan'da başlayacak av yasağı öncesi bu durumun piyasayı hareketlendireceğini söyledi.

Çanakkale'de çipura ve levreğin kilogramı 70, sarıkanadın 100, karagözün 35 liradan, palamudun adedi ise 50 liradan satılıyor.

Yalova'daki tezgahlarda ise kilogram bazında çinekop 75, levrek 70, hamsi 30, çipura 40, somon 35, uskumru 25, sarıkanat 100, istavrit 25 liradan alıcı buluyor.

# Balıkesir # çanakkale # yalova # marmara denizi # Bereket # balık # ürün # balık fiyatları # hamsi # tezgah # balık tezgahları # somon # levrek # çipura # uskumru # Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği # palamut # istavrit