Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arınç'ın kitap önermesine tepki: "Terör örgütünün maske takmış bir savunucusu"

Terör tutuklusu HDP’li Selahattin Demirtaş'a özgürlük isteyen Bülent Arınç’a yargıyı etkilemek suçundan soruşturma açılması gündeme geldi. Öneriyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Yargı mensuplarına seslenen Erdoğan, Anayasa'nın 138'inci maddesi gereği sadece Arınç için değil CHP için de gereğinin yapılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş'ın terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış bir savunucusu olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arınç'ın kitap önermesine tepki: "Terör örgütünün maske takmış bir savunucusu"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör tutuklusu HDP’li Selahattin Demirtaş'a özgürlük isteyenlere sert tepki gösterdi. Demirtaş davaları üzerinden açıklamalar yapan Bülent Arınç, CHP, Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin yargıyı etkilemeye çalıştığını belirtti. Anayasa'nın 138'inci maddesini hatırlatan Erdoğan, yargı mensuplarına seslendi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş'ın kitabını önermesine ilişkin de konuştu. Demirtaş'ın terörle ilişkisine dikkat çekti.

Erdoğan, "Kürt sorunu var" diyenlere de yanıt verdi.

PKK ve HDP'nin Kürt düşmanı olduğunu vurgulayan Erdoğan, Diyarbakır annelerinin mücadelesini hatılarlattı.

Erdoğan, Doğu Akdeniz'de hukuksuzca Türk gemisinde arama yapan Irini Harekatı kuvvetlerine tepkiliydi.

Cumhur İttifakı'nın yaşatılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ve yargı reformlarının bütçe görüşmeleri sonrası hayata geçirileceğini belirtti.

ulusal.com.tr

# chp # pkk # diyarbakır # hdp # türk # cumhurbaşkanı erdoğan # doğu akdeniz # deva partisi # bülent arınç # demirtaş # Gelecek Partisi # kürt sorunu