Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan 'uçak' iddiası

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "El Bab'da Türk askerlerine hava saldırısı düzenleyen uçağın Suriye'ye ait olduğunu" belirtti. Işık, “Saldırı anında bölgede olan İHA'nın kime ait olduğunun araştırıldığını” söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan 'uçak' iddiası

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine karşı mücadele eden Türk askerine düzenlenen hava saldırısıyla ilgili, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan açıklamalar geldi.

Milli Savunma Bakanıyla yaptığı görüşmeyi haberleştiren Habertürk gazetesinden Muharrem Sarıkaya; Işık'ın “Uçağın Suriye'ye ait olduğunu biliyoruz" dediğini belirtti.

Işık “İran’a dönük şüphe olup olmadığını” sorusuna "Saldırıyı düzenleyen uçağa yol gösteren bir İHA’nın tespit edildiğini ancak kime ait olduğunu belirleyemediklerini bu konudaki araştırmaların sürdüğünü" ifade etti. Işık, herhngi bir ülkeye doğrudan suçlamada bulunmaktan da kaçındı.

Saldırıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşen Sarıkaya, Tahran gezisinin neden sabah erken saatte yapıldığını sordu. Çavuşoğlu “KKTC’de bulunuyorduk, uçak o saatte kalktığı için mecburen sabaha karşı gittik, apar topar gitmiş değiliz.” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, İran ziyaretinde Türk askerine yapılan saldırının ele alındığı iddiasını da yalanladı.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # el bab # milli savunma bakanı fikri ışık