İptal davası Danıştay'da

Eğtim İş Sendikası Milli Eğitim Bakanlığı'nın Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği'yle ilgili iptal davası açtı. İptali istenen yönetmelikte "orta öğretim kurumlarında Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen nesiller yetiştirme hedefi" ortadan kaldırılmıştı.

İptal davası Danıştay'da

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tartışma yaratan yönetmeliğiyle ilgili iptal davası açıldı. Bakanlık, Eylül ayında çıkardığı bir yönetmelikle orta öğretim kurumlarında Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen nesiller yetiştirme hedefi"ni ortadan kaldrımıştı. Bu nedenle Eğitim-İş Sendikası yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvurdu.

Sendika'nın iptalini istediği yönetmelik öğretmenleri de ilgilendiriyor. Yüzbinlerce Öğretmene Angarya Getiren "Nöbetçi Öğretmen Uygulamasını" Güncelleyen Düzenlemeninde iptali isteniyor.

Yine öğretim kurumlarında ibadethane açılmasına ilişikin yönetmelik hükmünün de iptali isteniyor. Sendikadan yapılan açıklamada bu uygulamanın laik eğitim modelini tahrip etme potansiyeli taşıdığı ve eğitim kurumlarında kamplaşmaya neden olacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# danıştay # milli eğitim bakanlığı