İstanbul'da kira fiyatları değerinin üzerine çıktı

Üniversiteler açılması fırsatçı ev sahiplerini de harekete geçirdi. İstanbul genelinde kira fiyatı en az yüzde 35 oranında arttı. Bazı bölgelerde artış yüzde yüzü buldu. Kira konusunda kötü haber de İstanbul Emlakçılar Odası'ndan geldi: "Ev yok kira artışı sürecek.''

İstanbul'da kira fiyatları değerinin üzerine çıktı

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Melik Nacar

İstanbul'da kira fırsatçıları yine iş başında. Zira okullar açıldı ve öğrenciler barınma telaşına düştü. Öğrencilerin dönüşüyle birlikte kira fiyatları da tavan yaptı.

İstanbul'da öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde ani fiyat artışı görüldü. Aylık, haftalık değil, günlük değişimler gözlendi. Öyle ki bir konutun sabahki fiyatıyla akşamki fiyatı birbirini tutmadı.

İstanbul'un genelinde kira fiyatlarında yüzde 35'lik artış görüldü. Bazı ilçelerde kira artışı yüzde yüzü buldu.

Bazı emlak sitelerinde konut kiraları sabahtan akşama artıyor. Peki bu durumla karşılaşan vatandaşlar ne yapmalı?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ''Üşenmeyip hakem heyetine bildirsinler, çok sayıda mal sahibi bu konuda ceza aldı.'' dedi.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, emlakçılara verilecek komisyonla igili ayrıntıları da paylaştı.

- Komisyon da 1 aylık kiradır. Bunun üzerindeki talepleri de hakem heyetine bildirsinler.

Üniversiteler açıldı ancak yeniden bir kapanma yaşanması durumunda ne olacak?

• Sözleşme yapınca diyelim 1 ay sonra çıktınız, bütün seneyi ödemek zorunda kalmıyorsunuz. O durum kalktı. Mahkeme başvurunca bir inisiyatif belirleniyor.

- Bunu ilk kontratta belirtebilirsiniz. 1 ay öncesinden haber vermek koşuluyla kiracı istediği zaman çıkabilir maddesini ekleyebilirsiniz.

# istanbul # komisyon # kira fiyatları # Nizameddin Aşa # İstanbul Emlakçılar Odası # istanbul ev fiyatları # kira artış # istanbul kira artış # istanbul kira fiyatları artış # İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa # istanbul kira fiyatlar # istanbul kira fiyatları # kira bedelleri # istanbul kira bedelleri