Bakan Akar'dan İdlib açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk ve Rus heyetlerin Moskova'daki görüşmesi ile ilgili konuştu. "Gözlem noktalarından çekilmemiz söz konusu değil" dedi. Soçi'ye ve Suriye'in toprak bütünlüğüne vurgu yaptı.

Bakan Akar'dan İdlib açıklaması

Milli Savunma Bakanı İdlib konusunda Rusya ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Bakan Akar Soçi anlaşmasına dikkat çekti. "Soçi Anlaşması diyoruz, Astana Mutabakatı diyoruz ve Adana Mutabakatı diyoruz. Bunlarda ilkeler neyse tarafların buna uymasını bekliyoruz, bunu talep ediyoruz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar'ın dikkat çektiği bir diğer nokta da Astana Mutabakatı'nın 5. maddesi oldu. " Astana Mutabakatı’nın 5. maddesini iyi okuyun, orada taraflar ateşkesin sağlanabilmesi için garantör bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti de TSK da ilave tedbirler alma konusunda yetkili." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin toprak bütünlüğüne vurgu yapan Akar, ". Biz bir an önce bölgede ateşkesin sağlanması, istikrarın sağlanması, anayasanın yapılması, meşru bir hükümetin seçilmesi ve bu meşru hükümet çerçevesinde istikrara kavuşmuş bir Suriye, demokratik, istikrarlı bir Suriye’den bahsediyoruz." diye konuştu.

Akar, Türkiye'nin gözlem noktalarından çekilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

ulusal.com.tr

# ak parti # idlib