Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen'den İdlib uyarısı

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Suriye ordusunun saldırısında 5 askerimizin şehit olmasının ardından Ulusal Kanal canlı yayınında gelişmeleri değerlendirdi

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen'den İdlib uyarısı

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Suriye ordusunun saldırısında 5 askerimizin şehit olmasının ardından Ulusal Kanal canlı yayınında gelişmeleri değerlendirdi+

Eslen, "Türkiye'nin İdlib'ten önce savunma yapması gereken Doğu Akdeniz var. İdlib'te hiçbir şekilde neden harekat yaptığımızı kimse bilmiyor." dedi.

Eslen, Daha önce El-bab'ta, Afrinde ve Fırat'ın Doğusu'nda yaptığımız harekatların bir amacı vardı. Fakat bu İdlib harekatında neden Suriye ve Rusya ile karşı karşıya geliriz? Gözlem noktalarının geri çekmeleri bizim ne işimize yarayacak?" diye sordu.

Eslen, "Ayrıca bu oraya takviye güç sevkedilirken biz bunları neden TV'den ve sosyal medyadan izliyoruz? Bu harekatı korumasız yapıyor. Takviye dediğiniz şey gece ve gizli yapılır. Ayrıca havadan korunma sağlanır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye bu yanlıştan dönmeli ve politik bir amacı olmayan bir savaşa girmemelidir." diyen Eslen, "Bu harekaltın biz iki büyük tehdidi var. Birincisi Oradan kaçmak isteyen bir milyon göç Türkiye'ye gelmek isteyecek. İkincisi de bu göç eden insanların arasına teröristler de karışacak." diye konuştu.

ulusal.com.tr

# suriye # idlib # Nejat Eslen