454 hakim ve savcının görev yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yayımladığı iki kararnameyle 454 hakim ve savcının yeni görev yerini belirledi. Listede, daha önce emekliliğe ayrılan 97 isimle, OHAL kararnameleriyle ihraç edilen ancak göreve iade edilen yaklaşık 60 kişi de yer aldı. Kararname ile Yargıtay'a 100 tetkik hakimi de görevlendirildi.

454 hakim ve savcının görev yeri değişti

Yeni kararnameler yayımlandı, listede dikkat çeken isimler de yer aldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 282 ve 283 sayılı iki farklı kararname yayımladı.

Kararnameler, adli ve idari yargıda 454 hakim ve savcının yeni görev yerini belirledi.

Listede, daha önce kendi isteğiyle emekliliğe ayrılan ancak göreve geri dönmek isteyen 97 kişi yer aldı. Görev yeri belirlenenler arasında Olağanüstü Hal Kararnamesiyle ihraç edilen, yapılan soruşturma kapsamında yeterli delil bulunmayınca görevine iade edilen yaklaşık 60 kişi var.

Kararnameyle, Yargıtay'a 100 tetkik hakimi de görevlendirildi.

Ankara Sincan Başsavcıvekili Ergün Şahin, Ankara Başsavcıvekilliğine, Ankara Sulh Ceza Hakimi Savaş Şahinbay da, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı.

2014'teki HSYK seçimlerinde YARSAV'dan aday olan İstanbul Hakimi Berrin Lale Şenoymak da, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine getirildi. Kararname ile ayrıca Hak-Par'ın kapatılmasını isteyen savcı Hasan Coşkun Çetinbinici, Ankara Savcılığında görevlendirildi.

İstanbul'da da görev değişiklikleri yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Çığ, Küçükçekmece Başsavcı Vekilliğine, Küçükçekmece Başsavcıvekili Hakan Taş Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığına getirildi.

Sarıyer Cumhuriyet Savcısı olarak ilk şike iddialarını soruşturan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fazıl Arslanalp, mesleğe geri döndü. Arslanalp, İstanbul Cumhuriyet Savcısı oldu.

ulusalkanal.com.tr

# Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu