Cemaatçi polis ABD'ye gidiyor

Cemaatin Emniyet içindeki etkili isimlerinden, İstihbaratçı polis müdürü Ali Fuat Yılmazer'in Amerika'dan 10 yıllık vize aldığı ortaya çıktı. Yılmazer'in vize işlemlerinin, Hrant Dink cinayetinin kilit ismi Erhan Tuncel'in açıklamalarıyla aynı günlere denk gelmesi dikkat çekti.

Cemaatçi polis ABD'ye gidiyor

Ergenekon ve Balyoz gibi operasyonlarının mimarlarından cemaatin polis içindeki etkin isimlerinden İstihbaratçı Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in, 10 yıllık Amerika vizesi aldığı ortaya çıktı.

Oda TV'nin haberine göre, cemaatin en etkili isimlerinden biri olan istihbaratçı polis müdürü Yılmazer'in ABD'ye gitmeyi planladığı öğrenildi.

Yılmazer'in, ABD Büyükelçiliği'ne yaptığı vize başvurusu ilginç bir döneme denk geldi. Hrant Dink cinayetinden sorumlu tutulan Ali Fuat Yılmazer, başvurusunu büyük ağabey Erhan Tuncel'in itiraflarıyla aynı günlerde yaptı.

Yılmazer, Hrant Dink’in öldürülmesi sürecinde, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nin Azınlıklardan Sorumlu Şubesi'nin Müdürü'ydü.

Cinayette kusuru bulunduğu Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından tespit edilen Yılmazer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı da yaptı. Ergenekon, Balyoz, Kafes, Askeri Casusluk, Odatv davalarında önemli rol üstlenen Yılmazer, bir süre önce hükümet tarafından kızak göreve çekildi.

Yılmazer'in Amerika'dan aldığı vize süresinin oldukça uzun olması da dikkat çekti. Çünkü Amerika'dan 10 yıllığına vize sadece özel kişilere veriliyor. Daha önce de Ergenekon tertibinde görev alan Tuncay Güney Amerika'dan 10 yıllığına vize almıştı.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # erhan tuncel # ali fuat yılmazer