Sabah'tan ilginç manşet!

Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi bugün dikkat çeken bir manşetle çıktı. 7 Haziran seçimlerine atıfta bulunan gazete, İtalya'da koalisyonu yasaklayan seçim yasasının onaylanmasına geniş yer ayırdı.

Sabah'tan ilginç manşet!

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala kamuoyu anketlerinden AKP'nin tek başına iktidar olamayacağı yönünde sonuçlar çıkmaya başladığı iddia edilirken, hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi ilginç bir manşetle çıktı.

Siyah zemine büyük beyaz yazı ile "bilinçaltı mesaj" tekniği uygulayan gazate "İtalya, koalisyonu kanunla yasakladı" manşetini attı.

Gazete haberinde; "İtalya, Türkiye'de de bir dönem büyük sıkıntılara neden olan ve 7 Haziran seçimleri öncesinde muhalefetin ısrarla yeniden tartışma konusu yapmaya çalıştığı koalisyon hükümetlerine artık bir son verebilmek için tarihi bir adım attı." ifadelerine yer verdi.

"İtalya'nın genç Başbakanı, yasayı mecliste onaylatmayı başardı" diyen gazete İtalya parlamentosunda kabul edilen düzenlemeyi, ülkeyi koalisyon krizlerinden kurtarmayı öngören seçim yasası değişikliği olarak değerlendirdi.

İtalya'da 2016'da yürürlüğe girecek seçim yasası yüzde 40 ve üzeri oya ulaşan partinin tek başına iktidar olmasını, yüzde 40 aşılamazsa en yüksek oyu alan iki parti arasında ikinci tur seçimine gidilmesini kapsıyor.

Sabah gazetesi yeni yasa ile İtalya'da seçim barajının yüzde 3 olarak belirlendiğini ise haberinin sonlarında satır arasında gördü.

# koalisyon # sabah