İncirlik Üssü'nde ABD uçağını düşürmeyi planlayan IŞİD'li terörist yakalandı

Adana'da bir IŞİD'li terörist yakalandı. IŞİD'linin, İncirlik Hava Üssü'nde ABD'ye ait bir uçağı drone ile düşürmeyi ve Alevi derneğine bombalı eylem yapmayı planladığı, kentte bu amaçla keşif yaptığı belirlendi.

İncirlik Üssü'nde ABD uçağını düşürmeyi planlayan IŞİD'li terörist yakalandı

Drone ile ABD'ye ait bir uçağı düşürecek ardından da Alevi derneğine saldıracaktı. Plan MİT ve emniyetin dikkatli takibi ile önlendi.

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' Tekirdağ Sulh Ceza Hâkimliğinin ise tehdit suçundan hakkında arama kararı verdiği Renat Bakıev adlı Rus vatandaşı istihbaratın takibine takıldı.

IŞİD üyesi olduğu belirlenen zanlının terör örgütü adına İncirlik Hava Üssü ve Alevi derneğine eylem düzenlemek için keşif yaptığı bilgisine ulaştı.

Bakıev'in kiraladığı bisikletle 5 Ocak Meydanı'ndaki Alevi Derneği çevresinde keşif yapması mobese kameralarına yansıdı.

Bakıev'in planı önce İncirlik Hava Üssüne giderek ABD'ye ait bir uçağı bombalı dronla düşürmek, uçak olmazsa ABD'li askerlerin olduğu bir alanı patlatmaktı. IŞİD'li terörist, oluşacak kargaşa sırasında da Adana'daki bir alevi derneğine saldırı düzenleyecekti.

Mesajlaşma programı 'Telegram' üzerinden drone almak için örgüt üyelerinden para isteyen Bakıev'in, Alevi derneğine yakın bölgede keşif çalışması yaparken gözaltına alındı.

13 gün süren emniyet sorgusunda IŞİD üyesi olduğunu kabul eden Bakıyev'in çok iyi derecede İngilizce, Arapça ve Türkçe konuştuğu belirtildi.

Kentte bulunduğu süre içinde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının sohbetlerine katıldığı anlaşılan zanlı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

ulusal.com.tr

# abd # İncirlik