Mehmetçik vuruyor PKK çözülüyor: PKK'daki çözülme telsiz görüşmesinde

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyine son bir ayda yapılan operasyonlarda 82 terörist öldürüldü. Mehmetçiğin operasyonlarıyla bölgede harekat imkanını tamamen kaybeden terör örgütü PKK'da çözülmeler de hızlandı. Teröristlerin artık verilen talimatları dinlemediği telsiz görüşmelerinde ortaya çıktı.

Mehmetçik vuruyor PKK çözülüyor: PKK'daki çözülme telsiz görüşmesinde

Mehmetçiğin başarılı operasyonlarıyla terör örgütünde çözülmeler ivme kazandı. Teröristlerin artık verilen talimatları yerine getirmediği telsiz kayıtlarına yansıdı.

Mehmetçik tarafından Irak'ın kuzeyine son bir ayda yapılan operasyonlarda 82 terörist etkisiz hale getirildi. Açıklama Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetlerinin son dönemdeki yoğun operasyonları sonucunda önemli kayıplar veren terör örgütünde çöküş yaşandığının altını çizdi.

Güvenlik kaynakları, PKK'nın örgüt üyelerinin etkilenmemesi için kayıplarını açıklamadığını ifade etti. Yeni terörist temin edemeyen örgütün bazı bölgelere Suriye’deki yapılanmadan kaydırmalar yaptığı belirtildi.

Mehmetçiğin operasyonları neticesinde bölgede harekat imkanını tamamen kaybeden terör örgütünde çözülmelerin hızlandığı öğrenildi. Teröristlerin artık verilen talimatları dinlemediği telsiz görüşmelerinde ortaya çıktı.

Bakanlık, o görüşmelere ilişkin bir kayıt paylaştı. Botan ve Hezil kod adlı teröristlerin arasında geçen konuşmada örgütün çözülmesi gözler önüne serildi.

Güvenlik kaynakları, bu durumun daha rahat şartlarda yaşayan sözde yöneticiler ile sahada ve zor şartlar altındaki teröristler arasında problemler yaşandığının göstergesi olduğunu belirtti.

Alt kadrodaki teröristlerde moral bozukluğuna, can korkusu yüzünden talimatlara uyulmamasına ve terör örgütü içinde çözülmenin hızlanmasına sebep olduğu bilgisi de paylaşıldı. Güvenlik kaynakları, tüm bu gelişmeleri çöküşün habercisi olarak değerlendirdi.

ulusal.com.tr

# mehmetçik # pkk # operasyon # örgüt # bakanlık # telsiz