TİSK ve ATO'dan hükümete çağrı

İş dünyası, 31 Mart tarihinde sona erecek kısa çalışma ödeneği uygulamasının uzatılması çağrısı yaptı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, uygulamanın istihdamın korunması açısından önemli olduğunu vurguladı. Ankara Ticaret Odası da işletmelerin mali dengesini sağmakta zorlandığına dikkat çekti.

TİSK ve ATO'dan hükümete çağrı

Kovid-19'un olumsuz etkisinin kırılması için getirilen kısa çalışma ödeneği uygulaması 31 tarihinde sona erecek. İşverenler ise bu sürenin uzatılmasını istedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak konuya dair şu açıklamalarda bulundu:

- Özellikle kısa çalışma ödeneği, işletmelerimiz için can suyu oldu. İstihdamı koruyucu tedbirlere devam edilmesini önemli buluyoruz. Bu doğrultuda, kısa çalışma ödeneği uygulamasının ekonomik ve sosyal şartlar iyileşene kadar devam etmesinin istihdamın korunmasında kritik öneme sahip olduğu kanaatindeyiz.

- Salgından etkilenen sektörlere, bu destek başta olmak üzere teşvik ve istihdam artırıcı desteklerin salgın süreci tamamen son buluncaya kadar devam etmesi hem çalışanlara hem işverene, sonuç olarak ülkemize fayda sağlayacaktır.

- Kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasına ilişkin Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol bir açıklama yaptı. Akkol açıklamasında ödeneğin devam etmesinin istihdamın korunması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

- TİSK olarak Türkiye'nin en önemli meselesi olduğunu düşündüğümüz istihdamın korunması ve artırılması için var gücümüzle çalışmaya her zaman hazırız. İş birliğiyle atılacak adımlarla istihdamımızı ve çalışmaya hayatındaki sosyal barışı daha da güçlendireceğimize olan inancımız tamdır.

Ankara Ticaret Odası BaşkanıGürsel Baran da geçen bir yıl içinde birikmiş kira, vergi ve diğer ödemelerin tacirlerin omzunda yük olarak durduğunu belirtti. Bu nedenle işletmelerin mali dengesini sağlamakta zorlandığını belirten Baran, kısa çalışma ödeneğinin büyük destek olduğunu kaydetti.

# türkiye # ato # Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu # Özgür Burak Akkol # TİSK # yönetim kurulu # gürsel baran # Ankara Ticaret Odası Başkanı