İP, TGB ve Büyükerşen’den Açılış

Eskişehir’de ‘Canlı Tarih Müzesi’ açılışı gerçekleşti.

İP, TGB ve Büyükerşen’den Açılış

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın hazırlamış olduğu müze, Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ’nü canlandırmaları Eskişehir’lilerle buluşuyor.

Müze’nin halka açılışı için yapılan etkinlik, İşçi Partisi İl Başkanı Zafer TEZCİ, TGB İl Başkanı Güney KARAGÖLLÜ, TLB İl Sekreteri Esin GÖKDAĞ ve çok sayıda yönetici ve üyenin katılımı ile gerçekleşti.Müzenin açılışından önce İP , TGB ve TLB üyeleriyle sohbet eden Yılmaz BÜYÜKERŞEN, gündemdeki ‘Kızlı-Erkekli Ev’ tartışmasına getirdiği yorumlarla katılımcılar eğlenceli zamanlar yaşadı.

Açılışta konuşma yapan BÜYÜKERŞEN, ‘Yakın tarihini bilmeyen geleceğini bilemez.Geçmişini bilen siz gençler, geleceğin mimarlarısınız.’ Sözleri ile salonda bulunan gençlere olan güvenini yineledi.

Konuşmanın ardından müze de gerçekleşen sunumlarda gençler için özel hazılanmış seslendirmelerde yapıldı.’Gençliğe Hitabe’nin’ günümüz Türkçes’sine çevrilmiş hali salondakiler tarafından büyük beğeni topladı.

‘Kızlı-Erkekli Ev’ tartışmalarına da dikkat çekilen sunumda, Kurtuluş Savaşı zamanında, Türk kadının yerine dikkat çeken sunumlar yapıldı.

Müzenin açılışının ardından, tüm yurtseverlerle tek tek görüşen BÜYÜKERŞEN, teşekkür ederek etkinliği sonlandırdı.

Eskişehir Aydınlık

ulusalkanal.com.tr

# tgb # müze # Eskişehir # İP # Mustafa emal atatürk # İsmet İnönü