Başbuğ Kozmik Oda'yı anlattı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, dün piyasaya çıkan kitabında, kozmik odanın aranması sürecini anlattı. Aramanın üç kez engellendiğini belirten son aşamada kapıya mühür vurulduğunu yazdı. Başbuğ, "TSK üzerinde vahim derecede şaibe kalmaması için aramanın yapılmasına müsaade edilmesinin uygun olduğu kararına varıldı" dedi.

Başbuğ Kozmik Oda'yı anlattı

Genelkurmay Başkanlığı'nın kozmik odasına girilmesi, tarihe geçti. Cezaevi'nde iki yılını dolduran Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ilk kez kozmik odadaki aramayı anlattı. Bilgiler, Başbuğ'un dün piyasaya çıkan "Suçlamalara Karşı Gerçekler" kitabında yer aldı.

Başbuğ, savcı ve hakimler tarafından yapılmak istenen aramaların üç kez engellendiğini anlattı.

"Savcı, "Kozmik Oda"da arama yapmak istedi. Yasa gereği kendisinin yetkisiz olduğu söylendi ve müsaade edilmedi."

Başbuğ, mahkeme kararıyla aramaya gelen hakim Kadir Kayan'ın da karara itiraz edilerek geri gönderildiğini anlattı.

"Ancak yapılan itiraz reddedildi. Bunun üzerine Kara Kuvvetleri Komutanı Karargah'a davet edilerek durum değerlendirildi. O akşam geç saatlerde, aramayı yapacak hakimin Bölge Başkanlığı'na geldiği bildirildi. Kendisi Karargah'a davet edildi. Gelmeden önce de odanın kapılarının mühürlenmesi istenildi."

Hakime, konunun Başbakan Erdoğan'a götürüldüğü belirtildi ve aramaya yine müsaade edilmedi. Başbuğ daha sonra TSK'nın kendi içinde konuyu bir kez daha değerlendirdiğini yazdı.

"Bizim gizleyeceğimiz ve endişe edeceğimiz hiçbir noktanın bulunmaması ve ileride Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinde vahim derecede şaibe kalmaması için aramanın yapılmasına müsaade edilmesinin daha uygun olduğu kararına varıldı."

ulusalkanal.com.tr

# tsk # ilker başbuğ # kozmik oda