Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah: ''Türkiye ve Suriye orduları terör örgütlerine karşı ortak operasyon yapmalı''

Ulusal Kanal'daki Görüş Alanı programına Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah Suriye'den katıldı. Abdullah, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın defalarca PKK/YPG'nin terör örgütü ve yabancı devletlerin taşeronu olduğunu vurguladı. Bessam Abu Abdullah ayrıca, Türkiye ve Suriye ordularının terör örgütlerine karşı ortak operasyon yapması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah: ''Türkiye ve Suriye orduları terör örgütlerine karşı ortak operasyon yapmalı''

Ulusal Kanal'da Seda Anık'ın sunduğu Görüş Alanı programına, Suriye'den Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah katıldı. Abdullah, Ulusal Kanal ekranlarında Suriye konusunda önemli mesajlar verdi.

''SURİYE, DEVLETİ VE MİLLETİYLE MÜCADELE VERİYOR''

Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah, Suriye Devleti'nin bölgedeki terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleyi anlattı:

- Suriye sadece bölücü terör örgütlerine kaşı değil, ABD ve İsrail'in bölgedeki projesine karşı da mücadele veriyor. Bunun yanında da El-Kaide gibi, IŞİD gibi, HTŞ gibi dinci kimliklerle ortaya çıkmış olan bu örgütlere karşıda çok kararlı bir mücadele içinde oldu.

''İDLİB'TE YABANCI SAVAŞÇILARA OPERASYON YAPILACAK''

Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah Ulusal Kanal'dan İdlib'te yabancı savaşçılara operasyon yapılacağını duyurdu:

- İdlib sahasında mevcut olan önemli bir tabloyu Türk kamuoyunun bilmesinde yarar var. İdlib'te mevcut olan silahlı terör örgütlerinin çok büyük bir kesiminde yabancı savaşçılar mevcut. Özellikle Suriye Ordusu'nun İdlib'te gündemine aldığı askeri operasyonlar bu yabancı savaşçıların içinde yer aldığı örgütlere karşıdır. İdlib halkı bu yancı savaşçıların ve onların örgütlerinden kurtulduğu zaman Suriye Ordusu ve devleti ile barışık bir şekilde yaşayacağını şundan dolayı bilmekteyiz; Zira 2015 yılına kadar Suriye Devleti, 4 sene bu savaş başka bölgelerde sürmüş olmasına rağmen İdlib'te Suriye Ordusu'nun egemenliği hala sürmekteydi. İdlib sahasında özellikle hem Suriye'yi hemde Türkiye ve bölgeyi tehdit eden yabancı savaşçıların varlığına karşı askeri operasyonlar birinci derecede yürütülecektir.

''ESAD BİR ÇOK KEZ SÖYLEDİ: PKK/YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR''

1998 yılında Türkiye ve Suriye arasında Güvenik Mutabakatı hazırlandı. Türkiye ve Suriye bölücü terör örgütü PKK'ya karşı birlikte hareket etme, istihbarat bilgileri paylaşma, ortak askeri operasyonlar yapma yönünde bir karar alınmıştır. Bu karar harfiyen tatbik edildi. Ciddi operasyonlar yapıldı. Malesef bugün Suriye'de PKK'dan söz ediyorsak Türkiye'nin burada oynadığı olumsuzlara işaret etmek gerekir. Türkiye Suriye ile 10 yıl boyunca terör örgütlerine karşı beraber hareket etmiş olsaydı mevcut tablo yerine Türkiye, Suriye münasebetlerini konuşmuş olurduk. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad çok kez söyledi ki; PKK/YPG terör örgütüdür. Vatan hainidir. Yabancı devletlerin taşeronudur.

''SURİYE ORDUSU VE TÜRK ORDUSU TERÖRE KARŞI ORTAK HAREKET ETMELİ''

Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye milletinin resmi olarak seçtiği devlet başkanı Esad'a karşı olumsuz ifadeler kullandığını ve bu durumun iki ülke arasındaki ilişkilerinde çok ciddi bir güven problemi oluşturduğunu söyledi. ''PKK'ya karşı bu savaşı yürütürken biz İdlib'i nasıl ihmal edebiliriz'' diyen Abdullah Suriye Ordusunun ve TSK'nın teröre karşı ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Suriye'deki ekonomik durumdan da bahseden Abdullah, ''Suriye'de iktisatın yeniden canlanması ancak ve ancak kendi topraklarındaki işgalin ve terör örgütlerinin ortadan kaldırılması ile mümkündür'' dedi.

# abd # türkiye # ışid # suriye # israil # operasyon # terör # Bessam Abu Abdullah # elkaide