Cumhurbaşkanlığı'ndan İsviçre'de açılan o pankarta tepki

İsviçre parlamentosunda PKK'lıların açtığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başına dayanmış silahlı pankarta Ankara'dan sert tepki geldi. "Teröre ve teröristlere destek mahiyetindeki bu olay kabul edilemez" açıklamasını yapan Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara'daki Geçici Maslahatgüzarını da Bakanlığa çağırarak Ankara’nın rahatsızlığını iletti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan İsviçre'de açılan o pankarta tepki

İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK mensupları tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterildiği pankarta Ankara çok sert tepki gösterdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı "Teröre ve teröristlere destek mahiyetindeki bu olay kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın hayatına kastedilmesi için çağrı yapıldığını belirten Dışişleri Bakanlığı, şiddet ve teröre açıkça teşvik içeren bu gösteriye izin verilmiş olmasını protesto ettiklerini kaydetti.

Bu kapsamda, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner'in şehir dışında olması nedeniyle İsviçre'nin Ankara'daki Geçici Maslahatgüzarı da bakanlığa çağrıldı.

İsviçre makamlarına Ankara’nın rahatsızlığının bildirildiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin girişimlerin süreceğini kaydetti.

Açıklamada ayrıca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun İsviçre Dışişleri Bakanını arayarak bu çirkin hadiseye ilişkin tepki gösterdiği de vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da İsviçre hükümetini terör örgütlerine destek vermekle suçladı.

İsviçre’nin “bağımsız gösteri” bahanesine sığındığını belirten Kalın, “İsviçre hükümetini sorumlulardan hesap sorulması ve gelecekte benzer olaylar yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# İbrahim Kalın # cumhurbaşkanı erdoğan