TİB, yine İnci'cilere taktı!

TİB, yine İnci'cilere taktı!

Dün gece, incicaps.com ve inciswf.com sitelerine giren internet kullanıcıları kötü bir sürpriz yaşadılar. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 06.06.2014 tarih ve 490.05.01.2014.-107278 kararına istinaden idari tedbir uygulamasıyla karşılaşan kullanıcılar tepkilerini sosyal medya aracılığıyla duyurdular. Kısa bir sürede twitterda Türkiye ve Dünya Trend Topic listesinde "#direnincicaps" hashtagini ilk sıralara soktular.

Daha önce de birkaç kez İnci Sözlük ve bağlantılı sitelerini aynı şekilde engellemeye çalışan TİB, bu kez herhangi bir mahkeme kararı olmadan, kanundaki açıklardan faydalanarak incicaps.com ve inciswf.com sitelerini erişime engelledi.

Sosyal medyanın son dönemlerde en çok kullandığı ve internet mizahına yeni bir soluk getiren incicaps fenomeninin engellenmesi kullanıcılar tarafından büyük tepki çekti. Konuyla ilgili 70 binden fazla twit atılarak tepkinin saatlerce TT listesinde kalmasını sağladılar. Konuyla ilgili birçok ünlü isim de tepkilerini sosyal medya aracılığıyla gösterdi.

OKAN BAYÜLGEN DE DESTEKLEDİ

Bayülgen Twitter hesabından şu yorumu yaptı: "Nasıl baş edeceklerini bilmedikleri tek şey, şiddet dışı eylemler ve mizahtır.John ve #direnincicaps"

Sitelerin sahibi Serkan İnci, ülkede bu kadar olumsuz şeyler yaşanırken, halkı güldürmeyi başarabilen incicaps.com ve inciswf.com sitelerinin kapatılması çok vahim bir durumdur, açıklamasıyla olayı değerlendirdi.

# tib # engel